Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 - 18 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar)
- 100 g de vino blanco
-
300
g de caldo de pescado
lub 300 g de agua - aceite de oliva virgen extra para engrasar el Varoma
- 1000 g de lomos de rape sin piel ni hueso
- sal para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1288 kJ / 307 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30min
Merluza al vapor de almejas
30min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Bacalao con langostinos
1h
Rodaballo con patatas panadera
40min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Rape en salsa de almendras
30min
Rape a la jardinera
40min
Rape al limón con anchoas
25min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min