Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas frescas
- sal
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco
- 200 g de caldo de pescado
-
2 - 3
gotas de tabasco (opcjonalnie)
lub 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie) - 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas (peladas y cortadas en rodajas de aprox. 1 cm)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 956 kJ / 228 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Fabes con almejas
30 dk
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1sa
Patatas guisadas con calamares
40min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Guiso de patatas con mejillones
30 dk
Revolconas con pulpo
45 dk
Almejas con salsa de azafrán
30 dk
Almejas a la marinera
30 dk
Patatas con chirlas
30 dk
Patatas con mejillones
30 dk
Patatas guisadas con gambones
1sa