Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 melon bien mûr, épépiné
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- le jus d'1/2 citron jaune
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de courgette, coupée en morceaux
- 80 g de poivron rouge, épépiné et taillé en lanières
- 5 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 450 kJ / 109 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre et pomme
10min
Sorbet tomate-basilic
12 Std.
Velouté de concombre glacé
10min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30 min
Gaspacho melon-gingembre, gressins et jambon de Parme
2hod.
Gaspacho concombre-feta
10min
Gaspacho de tomate à la framboise
15min
Gaspacho de melon, pancetta grillée, pignons et basilic
55min
Soupe de melon au basilic
2h 15min
Soupe froide de concombre au basilic
10min
Gaspacho et sorbet tomate basilic
2h 30 min
Gaspacho tomate-pastèque au balsamique
25 phút