Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

4.4 806 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • pieczywa czerstwego lub świeżego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    50 - 100 g
  • oleju
    20 g
  • ząbek czosnku pokrojony w plastry
    1
  • wieprzowiny pokrojonej w paski (1 x 3-4 cm)
    400 g
  • krojonych pomidorów, z puszki (400 g)
    1 puszka
    400 g pomidorów
  • cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
    200 g
  • czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na 1 cm kawałki
    1
  • zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
    50 g
  • wody
    400 g
  • przyprawy kebab-gyros
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • cukru
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
    20 - 40 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • kukurydzy, konserwowej odsączona (waga po odsączeniu ok. 165 g)
    1 puszka
  • śmietana, 12% tłuszczu do podania
  • pieczywo świeże, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 327.5 kcal / 1371.3 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1359.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...