Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g pieczywa czerstwego lub świeżego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g oleju
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
400 g wieprzowiny pokrojonej w paski (1 x 3-4 cm)
-
400 g pomidorów1 puszka krojonych pomidorów, z puszki (400 g)
-
200 g cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na 1 cm kawałki
-
50 g zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
-
400 g wody
-
2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 - 40 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 puszka kukurydzy, konserwowej odsączona (waga po odsączeniu ok. 165 g)
-
śmietana, 12% tłuszczu do podania
-
pieczywo świeże, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1359.3 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1371.3 kJ /
327.5 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa gulaszowa
2 godz.
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz
45 min