
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wieprzowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
pieczywa czerstwego lub świeżego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)50 - 100 g
-
oleju20 g
-
ząbek czosnku pokrojony w plastry1
-
wieprzowiny pokrojonej w paski (1 x 3-4 cm)400 g
-
krojonych pomidorów, z puszki (400 g)1 puszka
-
cukinii pokrojonej na 1 cm kawałki (patrz wskazówka)200 g
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na 1 cm kawałki1
-
zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)50 g
-
wody400 g
-
przyprawy kebab-gyros2 łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
cukru1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)20 - 40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kukurydzy, konserwowej odsączona (waga po odsączeniu ok. 165 g)1 puszka
-
śmietana, 12% tłuszczu do podania
-
pieczywo świeże, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
327.5 kcal /
1371.3 kJ
Białko
20.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
35.5 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
1359.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska