Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
250 - 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki chili, mielonego
-
300 g makaronu, suchego, typu penne
-
½ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski 4 cm x 0,5 cm
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1286.5 mg
Białko
28.1 g
Kalorie
2737.9 kJ /
654.4 kcal
Tłuszcz
27.9 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
74.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 h
Pizzaiola z kurczaka
35 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Pastisio
1 h 10 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 h
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 h 10 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 h 10 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 h 45 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 h 15 min