Urządzenia i Akcesoria
Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
40 sztuk
Składniki
Gryczane naleśniki
-
200 g mąki gryczanej
-
300 g wody
-
150 g mleka
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
masło klarowane do smażenia naleśników
Nadzienie
-
400 g serka kremowego śmietankowego
-
50 g jogurtu naturalnego
-
20 g soku z cytryny
-
3 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g wędzonego łososia w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
253.7 kJ /
60.6 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min