Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)

Naleśnikowe roladki z łososiem (bez glutenu)

4.1 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
40 sztuk

Składniki

Gryczane naleśniki
  • 200 g mąki gryczanej
  • 300 g wody
  • 150 g mleka
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • masło klarowane do smażenia naleśników
Nadzienie
  • 400 g serka kremowego śmietankowego
  • 50 g jogurtu naturalnego
  • 20 g soku z cytryny
  • 3 łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g wędzonego łososia w plastrach

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 60.6 kcal / 253.7 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...