Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomidory z nadzieniem z dorsza
-
350
g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych
lub 350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ½ łyżeczką soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g wody
- 320 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 5 liści bazylii, świeżej
- 6 pomidorów, dużych, np. bawole serca lub malinowe
- 40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 514 kJ / 122 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta jabłkowa
1h
Napój z zielonej pietruszki
15min
Bułki pszenne
1h 30min
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5h 25min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1h 5min
Lasagne z topinamburem
1h 20min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1sa 35 dk
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min
Sorbet z zielonego ogórka
15min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50min
Lody na patyku z ginem i ogórkiem
5h 10min