Urządzenia i Akcesoria
Pomidory z nadzieniem z dorsza
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Pomidory z nadzieniem z dorsza
-
350 g filetów z dorsza, bez skóry, mrożonych, rozmrożonych i odsączonych350 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ½ łyżeczką soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
320 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
5 liści bazylii, świeżej
-
6 pomidorów dużych, np. bawole serca lub malinowe
-
40 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
13 g
Kalorie
514 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Mini zapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 godz. 35 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Sorbet pomarańczowy z winem musującym
10 godz.
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Ananasowe paczuszki
1 godz.
Masło z ziołami
20 min
Napój z zielonej pietruszki
15 min