Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 3 Eier
- 90 g Zucker
- 80 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 5 Gelatineblätter
- 250 g Schlagobers
- 15 - 20 g Zitronensaft
- 30 g Rum
- 500 g Naturjoghurt
- 50 g Staubzucker
- 1 TL Vanillezucker (opcjonalnie)
- 300 g Waldheidelbeeren, frisch oder gefroren (siehe Tipp)
- 5 EL Heidelbeermarmelade
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Erdbeer-Tiramisu
3h
Obstkuchen
1h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Tiramisu Torte
6h 40 min.
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 Std. 35 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1 Std. 40 Min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nusstorte mit Buttercreme
17 Std.