![Heidelbeer-Eierlikör-Gugls Heidelbeer-Eierlikör-Gugls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ACB02A8-D7CE-4BF2-A0C4-AFD728304079/Derivates/6d85b5c3-9d90-4b17-a8aa-7a4065104f29.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt und 1 EL für die Heidelbeeren
- 1 geh. TL Backpulver
- 200 g Heidelbeeren, frisch oder gefroren
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker
- 3 Eier (Größe M)
- 150 g Eierlikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1238 kJ / 296 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2h 20 min
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min
Rumschnitten
50 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min