Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl, glatt und 1 EL für die Heidelbeeren
- 1 geh. TL Backpulver
- 200 g Heidelbeeren, frisch oder gefroren
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker
- 3 Eier (Größe M)
- 150 g Eierlikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1238 kJ / 296 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bratapfeltiramisu mit Manner Löffelbiskuit
2h 20min
Eierliköreierl
3h
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 min.
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10 min.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1h 20min
Punschsterne
2 Std. 10 Min
No Bake Topfen-Frischkäsetorte mit Erdbeeren
4 Std. 35 Min
Eierlikörkuchen
1h 10 min.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min
Rumschnitten
50 min.