Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 40 g Zucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht, (siehe Tipp)
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 250 g Mascarpone
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Nüsse, ganz (z.B. Pekannüsse, Haselnüsse,Pistazien,...)
- 2 EL Amaretto
- 2 EL Milch
- 100 g Manner Eierbiskotten Löffelbiskuit
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2408 kJ / 575 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 275 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißes Topfen-Mousse
1h 10min
Heidelbeer-Eierlikör-Gugls
50 Min
Marillenröster
30 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Rotkrautstrudel
1h 10min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Marilleneis
15min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40min
Rumschnitten
50 Min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min