Urządzenia i Akcesoria
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stück
Składniki
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Topfen löffelweise250 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Salz1 Prise
-
Nüsse, ganz, gemischt100 g
-
Zucker70 g
-
Schokolade25 g
-
Ei (Größe M)1
-
Rum10 g
-
Vanillezucker10 g
-
Marillenmarmelade fein passiert (siehe Tipp)100 g
-
Staubzucker10 EL
-
Zitronensaft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
930 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schwarzes Osterschaf
2 godz. 15 min
Gedrehter Mandelkranz
2 godz. 20 min
Mohnblume
2 godz. 20 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Käse-Kürbiskern-Stangerl
1 godz. 30 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Nusskipferl
2 godz.
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min