Pfirsich-Curry-Chutney
TM6 TM5

Pfirsich-Curry-Chutney

4.9 (8 ocen)

Składniki

  • 300 g Zwiebeln, halbiert
  • 25 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben (2-3 mm)
  • 20 g Olivenöl
  • 4 frische Pfirsiche (à ca. 150-175 g), im Ganzen
  • 110 g Gelierzucker 3:1
  • 10 g Rosinen
  • 30 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
  • 1 EL Senfkörner, gelb
  • ½ TL Salz, unjodiert
  • 1 TL Currypulver, mild

Wartości odżywcze
na 1 Schraubglas
Kalorie
865 kJ / 207 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy