![Pfirsich-Curry-Chutney Pfirsich-Curry-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B0F29FF-9F53-46F4-9D6B-965AB943FC89/Derivates/717246a3-e167-43ac-bca7-1bac49e10f85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben (2-3 mm)
- 20 g Olivenöl
- 4 frische Pfirsiche (à ca. 150-175 g), im Ganzen
- 110 g Gelierzucker 3:1
- 10 g Rosinen
- 30 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 EL Senfkörner, gelb
- ½ TL Salz, unjodiert
- 1 TL Currypulver, mild
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 865 kJ / 207 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenröster
30min
Orangeroter Aivar-Hummus
1 Std. 15 Min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45min
Wacholderbutter
5 min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Süßer Marillensenf
55min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 Std.
Feigensenf
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Bärlauchpesto
20min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Ribiselgelee
55min