
Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Curry-Chutney
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zwiebeln halbiert300 g
-
frischer Ingwer geschält, in Scheiben (2-3 mm)25 g
-
Olivenöl20 g
-
frische Pfirsiche (à ca. 150-175 g), im Ganzen4
-
Gelierzucker 3:1110 g
-
Rosinen10 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)30 g
-
Senfkörner, gelb1 EL
-
Salz, unjodiert½ TL
-
Currypulver mild1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Kalorie
207 kcal /
865 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
3 g