![Kirschenchutney Kirschenchutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D68C5E9-2CC7-40B4-AC46-3BF63A670FF3/Derivates/cb78a39b-ae7a-4935-9734-ed19cacffcda.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g rote Zwiebeln, halbiert
- 25 g Olivenöl
- 400 g frische Kirschen, entkernt
-
100
g Kirschen, entkernt, getrocknet
lub 100 g Cranberrys, getrocknet - 225 g Gelierzucker 3:1
- 70 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 2 TL Thymian, getrocknet
- 1 ½ TL Salz, unjodiert
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1455 kJ / 347 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidl
8u.
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Süßer Marillensenf
55min
Feigensenf
55min
Orangenpaste
30 min.
Marillennektar
2 Std.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Ribiselgelee
55min
Kirschennektar
2 Std.
Wurstaufstrich
10min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min.