Urządzenia i Akcesoria
Kirschenchutney
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert280 g
-
Olivenöl25 g
-
frische Kirschen entkernt400 g
-
100 g Cranberrys, getrocknetKirschen, entkernt, getrocknet100 g
-
Gelierzucker 3:1225 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)70 g
-
Thymian, getrocknet2 TL
-
Salz, unjodiert1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1455 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Feigensenf
55 min
Kirschennektar
2 h
Zucchini-Nektarinen-Relish
55 min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 h
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Kirschenkompott
1 h 35 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 h 20 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 h
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Traubengelee
1 h
Kürbis süß-sauer
1 h 25 min