Kirschenchutney

Kirschenchutney

4.9 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
5 Schraubgläser

Składniki

  • rote Zwiebeln halbiert
    280 g
  • Olivenöl
    25 g
  • frische Kirschen entkernt
    400 g
  • Kirschen, entkernt, getrocknet
    100 g
    100 g Cranberrys, getrocknet
  • Gelierzucker 3:1
    225 g
  • Apfelessig (mind. 5 % Säure)
    70 g
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Salz, unjodiert
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 1455 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...