Urządzenia i Akcesoria
Kirschenchutney
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert280 g
-
Olivenöl25 g
-
frische Kirschen entkernt400 g
-
100 g Cranberrys, getrocknetKirschen, entkernt, getrocknet100 g
-
Gelierzucker 3:1225 g
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)70 g
-
Thymian, getrocknet2 TL
-
Salz, unjodiert1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1455 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Feigensenf
55 min
Rote-Rüben-Relish
1 godz. 15 min
Kirschennektar
2 godz.
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz. 5 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min