Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
TM5 TM6

Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken

4.7 (3 oceny)

Składniki

Gorgonzolamousse

  • 4 Gelatineblätter
  • 200 g Schlagobers
  • 20 g Wermut
  • 1 TL Thymian, getrocknet
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 - 2 Prisen Chilipulver, nach Geschmack
  • 150 g Gorgonzola, dolce (weich), in Stücken
  • 180 g Magertopfen

Balsamicozwetschken

  • 50 g Dörrzwetschken, entkernt, halbiert
  • 100 g rote Zwiebeln, halbiert
  • 300 g Zwetschken, entsteint, halbiert und 3 für die Dekoration
  • 30 g Crema di Balsamico
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • ½ TL Salz
  • 1 Msp. Zimt, gemahlen
  • 6 Walnusshälften zur Dekoration
  • 3 - 4 Zweige frischer Oregano, Blättchen abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1368 kJ / 327 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy