Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gorgonzolamousse
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers
- 20 g Wermut
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 Prisen Chilipulver, nach Geschmack
- 150 g Gorgonzola, dolce (weich), in Stücken
- 180 g Magertopfen
Balsamicozwetschken
- 50 g Dörrzwetschken, entkernt, halbiert
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 300 g Zwetschken, entsteint, halbiert und 3 für die Dekoration
- 30 g Crema di Balsamico
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 6 Walnusshälften zur Dekoration
- 3 - 4 Zweige frischer Oregano, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika Tricolore im Glas
1 godz. 10 min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3 godz. 30 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Traunseer Räucherfischmus
3 godz. 30 min
Lachstatar mit Orange und Apfel
2 Std. 15 Min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 Min
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 Min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min