Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken
- 145 g Milch, kalt
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei (oder 2 Dotter)
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 10 g Öl
- 200 g Speckwürfel
- 250 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min
Eiernockerl
30 min
Deftige Ofenpalatschinken
30 min
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Semmelknödel
50 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 godz.
Germknödel
1 godz.
Pizza Prosciutto
35 min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min