
Urządzenia i Akcesoria
Osttiroler Schlipfkrapfen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
Teig und Vorbereitung
-
Bergkäse in Stücken80 g
-
Weizenmehl, griffig400 g
-
Rapsöl20 g
-
Eier (Größe M)4
Fülle und Fertigstellung
-
Wasser700 g
-
Zwiebeln in Stücken (2 cm)50 g
-
Kartoffeln, festkochend geschält, in Stücken (2 cm)400 g
-
Schnittlauch, frisch2 Bund
-
Butter in Stücken180 - 210 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen3 - 4 Prisen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
503 kcal /
2105 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
701 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Schmankerl vegetarisch
10 Przepisów
Austria
Austria