Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig und Vorbereitung
-
80
g Bergkäse, in Stücken
lub 80 g Parmesan, in Stücken - 400 g Weizenmehl, griffig
- 20 g Rapsöl
- 4 Eier (Größe M)
Fülle und Fertigstellung
- 700 g Wasser
- 50 g Zwiebeln, in Stücken (2 cm)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in Stücken (2 cm)
- 2 Bund Schnittlauch, frisch
- 180 - 210 g Butter, in Stücken
- 2 TL Salz
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2105 kJ / 503 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 701 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Speckknödel
50 Min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 Std.
Schoko-Vanille-Schnitte
4 Std.
Erdäpfelpüree-Laibchen
55 dk
Lungauer Topfentascherl
2 Std. 30 Min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Kärntner Kasnudln
1h 45 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Wälder Käsknöpfle
55 dk