Osttiroler Schlipfkrapfen

Osttiroler Schlipfkrapfen

4.3 37 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

Teig und Vorbereitung
  • Bergkäse in Stücken
    80 g
    80 g Parmesan, in Stücken
  • Weizenmehl, griffig
    400 g
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Wasser
    100 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Salz
    1 TL
Fülle und Fertigstellung
  • Zwiebeln in Stücken (2 cm)
    50 g
  • Wasser
    700 g
  • Kartoffeln, festkochend geschält, in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Schnittlauch, frisch
    2 Bund
  • Butter in Stücken
    180 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 - 4 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 701 mg
Białko 13 g
Kalorie 2105 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...