Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso mascarpone
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 18 tartaletas pequeñas de pasta brisa o de hojaldre
- 2 claras de huevo
- 100 g de agua
- 240 g de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 2 hojas de gelatina (hidratadas 5 minutos en agua fría)
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 542 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Crema pastelera
10min
Chuletitas a la brasa (Francis Paniego)
3h
Carbayones
1h 25min
Cañas de nata
30min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Tarta de primavera
10 Std.
Canutillos de crema
3h
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Milhojas de merengue
1h 40min
Tarta San Marcos
4h