Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 230 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 150 g de azúcar
- 5 g de sal
- 150 g de mantequilla Lurpak® en dados
Mantequilla dulce con canela
- 60 g de mantequilla Lurpak®
- 60 g de azúcar
- 1 cucharada de canela molida
Pasta de almendra
- 100 g de almendras crudas sin piel
- 30 g de azúcar
- 50 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- harina para espolvear
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 30x40 cm)
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1293.8 kJ / 309.4 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45 min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 Std. 30 Min
Brioche
8 godz.
Baguette
3 Std. 45 Min
Hojaldre rápido
2h
Crêpes soufflés
1 Std.
Caracolas de canela
2h
Brioche danés (Brunsviger)
2h
Napolitanas de crema
4h 45min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min
Pan básico
3 Std. 45 Min