Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldrada
- 300 g de harina de repostería
- 400 g de mantequilla muy fría (en trozos pequeños de 1-2 cm)
- 200 g de harina de fuerza
- 180 g de agua muy fría
- 1 cucharadita de sal
Crema pastelera de vainilla
- 150 g de leche
- 25 g de harina de repostería
- 25 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
Pasta de sobrasada y miel
- 100 g de sobrasada mallorquina
- 20 g de miel
Formado y cocción
- 100 g de azúcar (para estirar la masa)
- 2 cucharadas de agua (para humedecer los bordes)
- 100 g de cabello de ángel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1813 kJ / 434 kcal
- Białko
- 8.39 g
- Węglowodany
- 34.92 g
- Tłuszcz
- 28.94 g
- Błonnik
- 1.31 g
Alternatywne przepisy
Tarta Dobos
2sa 40 dk
Financieros de albaricoque
30min
Tarta helada de trufa y avellanas
31h
Crema pastelera
10min
Mierensinas
1h 10min
Carolinas
50min
Carbayones
1h 25min
Almoixàvenas
1h 30 min
Xuxos de crema
1h 30 min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40 min
Ensaimadas individuales
9h
Brazo de gitano
3h