Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldrada
- 300 g de harina de repostería
- 400 g de mantequilla muy fría (en trozos pequeños de 1-2 cm)
- 200 g de harina de fuerza
- 180 g de agua muy fría
- 1 cucharadita de sal
Crema pastelera de vainilla
- 150 g de leche
- 25 g de harina de repostería
- 25 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
Pasta de sobrasada y miel
- 100 g de sobrasada mallorquina
- 20 g de miel
Formado y cocción
- 100 g de azúcar (para estirar la masa)
- 2 cucharadas de agua (para humedecer los bordes)
- 100 g de cabello de ángel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1813 kJ / 434 kcal
- Białko
- 8.39 g
- Węglowodany
- 34.92 g
- Tłuszcz
- 28.94 g
- Błonnik
- 1.31 g
Alternatywne przepisy
Xuxos de crema
1h 30 min
Milhojas de crema y toffee
2óra 30p
Crema pastelera
10 min
Almoixàvenas
1h 30 min
Carolinas
50min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2óra
Cañas de nata
30min
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1óra
Buñuelos de viento
1óra
Ensaimadas individuales
9h
Brazo de gitano
3óra