Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de avellanas crudas
- 100 g de azúcar moreno
- 90 g de nata (35% de grasa)
- ¼ de cucharadita de canela molida
Masa
- 220 g de leche
- 20 g de azúcar
- 2 huevos
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- harina
- 150 g de mantequilla fría (cortada en láminas de 2 mm)
Glaseado
- 80 g de azúcar glas
- 15 g de agua
-
1
cucharada de zumo de limón
lub 1 cucharada de ron
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1h 50min
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20 min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Canutillos de crema
3h
Napolitanas de crema
4h 45min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40 min
Xuxos de crema
1h 30 min
Caracolas de canela
2u.
Suizos
2h 30min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min