Trenzas de avellana

Trenzas de avellana

4.0 13 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
15 unidades

Składniki

Relleno
  • 200 g de avellanas crudas
  • 100 g de azúcar moreno
  • 90 g de nata (35% de grasa)
  • ¼ de cucharadita de canela molida
Masa
  • 220 g de leche
  • 20 g de azúcar
  • 2 huevos
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 500 g de harina de fuerza
  • 1 pellizco de sal
  • harina
  • 150 g de mantequilla fría (cortada en láminas de 2 mm)
Glaseado
  • 80 g de azúcar glas
  • 15 g de agua
  • 1 cucharada de zumo de limón
    1 cucharada de ron

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 369 kcal / 1543 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...