Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 200 g de avellanas crudas
- 100 g de azúcar moreno
- 90 g de nata (35% de grasa)
- ¼ de cucharadita de canela molida
Masa
- 220 g de leche
- 20 g de azúcar
- 2 huevos
- 25 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- harina
- 150 g de mantequilla fría (cortada en láminas de 2 mm)
Glaseado
- 80 g de azúcar glas
- 15 g de agua
-
1
cucharada de zumo de limón
lub 1 cucharada de ron
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1543 kJ / 369 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Besos de dama
1 Std.
Xuxos de crema
1 Std. 30 Min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 Std. 30 Min
Carbayones
1 Std. 25 Min
Cremadillos
3h 50min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Caracolas de canela
2 Std.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 godz. 10 min
Amaretti
1 Std. 20 Min
Suizos
2 Std. 30 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min
Ensaimadas individuales
9 Std.