Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate sin harina
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 60 g de mantequilla
- 3 huevos
- 4 claras de huevo
- 85 g de azúcar
Mousse de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 400 g de nata (35% de grasa) bien fría
- 60 g de leche
- 2 yemas de huevo
- 35 g de azúcar
Crema de vainilla
- 480 g de nata (35% de grasa) bien fría
- 130 g de leche
- 60 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 20 g de maicena
- 2 ½ hojas de gelatina
Glaseado de chocolate
- 120 g de nata (35% de grasa)
- 140 g de agua
- 180 g de azúcar
- 60 g de cacao puro en polvo
- 8 hojas de gelatina (16 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1342 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre cuatro capas
4 godz. 10 min
Milhojas de crema y toffee
2h 30 min
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3 Std. 15 Min
Tortilla Alaska
1h 15min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Bomba de chocolate
4h
Savarin rápido al ron
1 godz. 30 min
Merengues con mandarinas y nata al azafrán
2 Std. 45 Min
Cheesecake de chocolate con merengue
3óra 35p
Cheesecake de natillas y merengue
1 godz. 30 min
Canutillos de crema
3h
Cheesecake con fresas
3óra 35p