Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 láminas de masa de hojaldre
Relleno
- 100 g de almendra molida
- 1 yema de huevo
- 1 huevo
- 100 g de azúcar glas
- 20 g de brandy
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla) ralladas
Cobertura de yemas
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharada de maicena
Glaseado blanco
- 1 clara de huevo
- 200 g de azúcar glas
- 15 g de zumo de limón
- 1 cucharada de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1404 kJ / 336 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45min
Milhojas de crema y toffee
2h 30 min
Masa para empanada con levadura
1h 20 min
Tejas de cacao con almendras
8h 45min
Marquesas
30min
Cremadillos
3u. 50min
Financieros de albaricoque
30min
Carolinas
50min
Canutillos de crema
3h
Cañas de nata
30min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Bambas de nata
1h 50 min