Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Centro de avellana
- 50 g de avellanas tostadas
- 40 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 200 g de nata (35% de grasa), muy fría
- 20 g de azúcar glas
Crujiente de chocolate y arroz
- 100 g de chocolate con leche, en trozos
- 100 g chocolate con 50% de cacao, en trozos
- 60 g de mantequilla (Lurpak®)
- 120 g de arroz inflado al chocolate
Crema de chocolate
- 3 hojas de gelatina
- 350 g de nata (35% de grasa)
- 400 g de crema de cacao y avellanas
- 75 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos
Cobertura de chocolate con avellanas
- 3 hojas de gelatina
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de chocolate con leche
- 50 g de mantequilla (Lurpak®)
- 50 g de avellanas tostadas troceadas
Montaje
- 4 cucharadas de crema de cacao y avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2349 kJ / 562 kcal
- Białko
- 5.29 g
- Węglowodany
- 33.72 g
- Tłuszcz
- 45.11 g
- Błonnik
- 2.78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Tarta de requesón y fresas
6 Std. 20 Min
Tarta a los tres chocolates con crujiente de almendra
5 Std. 30 Min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Tarta de primavera
10 Std.
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Salsa de toffee al café
10min
Tarta de dulce de leche y nubes
4h 20 phút
Tarta fondant
5 Std. 30 Min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Tarta de queso con lunares de chocolate (Polka dot cheesecake)
13 godz. 20 min
Tarta San Marcos
4 Std.