Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 120 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 50 g de harina
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
Masa
- 300 g de harina (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños
- 200 g de nata fría
Toffee
- 100 g de azúcar moreno
- 50 g de mantequilla salada
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 2 - 3 cucharadas de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1877 kJ / 449 kcal
- Białko
- 6.84 g
- Węglowodany
- 42.47 g
- Tłuszcz
- 27.97 g
- Błonnik
- 1.34 g
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4h
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Carbayones
1h 25min
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Bomba de chocolate
4h
Tarta Dobos
2h 40min
Fritillas
35 min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 godz. 10 min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Bambas de nata
1 Std. 50 Min