Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 120 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 50 g de harina
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
Masa
- 300 g de harina (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños
- 200 g de nata fría
Toffee
- 100 g de azúcar moreno
- 50 g de mantequilla salada
- 75 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 2 - 3 cucharadas de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1877 kJ / 449 kcal
- Białko
- 6.84 g
- Węglowodany
- 42.47 g
- Tłuszcz
- 27.97 g
- Błonnik
- 1.34 g
Alternatywne przepisy
Tarta cuajada de caramelo
2j 10 menit
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6sa 30 dk
Semifrío de crema de whisky
1h
Tarta rayada
3h
Soufflé de nueces
1h 15min
Bomba de chocolate
4h
Postre cuatro capas
4sa 10 dk
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Tarta de turrón
1h 20min
Tarta helada de nata con praliné de almendras
4h 15min
Tarta de queso suiza
4sa 10 dk
Tarta San Marcos
4h