Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de levadura hojaldrada
- 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de azúcar
- 320 g de agua fría del frigorífico
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla fría
Formado de caracolas con frutos secos
- 250 g de crema pastelera
- 50 g de pasas sin semillas
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 huevo batido para pintar
- Wartości odżywcze
- na 24 unidades
- Kalorie
- 20328 kJ / 4872 kcal
- Białko
- 85.7 g
- Węglowodany
- 541 g
- Tłuszcz
- 262.3 g
- Błonnik
- 30.2 g
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1h 50min
Rosquillas (sin azúcar)
45 min
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20 min
Trenzas de avellana
1u. 45min
Panecillos de San Ignacio
25h
Roscón gallego
1h 30 min
Napolitanas de crema
4h 45min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6h 40 min
Xuxos de crema
1h 30 min
Caracolas de canela
2u.
Suizos
2h 30min
Ensaimadas individuales
9h