Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de levadura hojaldrada
- 250 g de harina de fuerza
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de azúcar
- 320 g de agua fría del frigorífico
- 20 g de levadura prensada fresca
- 250 g de mantequilla fría
Formado de caracolas con frutos secos
- 250 g de crema pastelera
- 50 g de pasas sin semillas
- 50 g de arándanos rojos deshidratados
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 huevo batido para pintar
- Wartości odżywcze
- na 24 unidades
- Kalorie
- 20328 kJ / 4872 kcal
- Białko
- 85.7 g
- Węglowodany
- 541 g
- Tłuszcz
- 262.3 g
- Błonnik
- 30.2 g
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45 min
Xuxos de crema
1h 30min
Fullatre de las Cinco Villas
1h 25 min
Crema pastelera
10min
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4h
Cremadillos
3 godz. 50 min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Tarta Dobos
2 godz. 40 min
Caracolas de canela
2h
Napolitanas de crema
4 Std. 45 Min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h