Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Estofado de champiñones
- 150 g de agua
- 1 cdita concentrado de caldo de verduras en polvo
- 2 cdas de fécula de maíz
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 1 - 2 dientes de ajo, o al gusto
- 100 g cebolla, en gajos
- 140 g de zanahorias baby, cortadas en diagonal a lo largo
- 30 g de aceite
- 500 g de champiñones, en cuartos
- 500 g de puré de tomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
Polenta
- 250 g de polenta intantánea
- 900 g de agua
- 1 ½ cditas de ajo en polvo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1172 kJ / 244 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 818 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45min
Tartaleta de calabaza y verduras
2h
Pascualina
1h 45min
Chía pudding
8h
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Ñoquis de calabaza y camote en salsa cremosa TM6
1h 20 min
Kugel de papa
1h
Crema batida
10 min
Polenta con albóndigas en salsa de jitomate
1h 10min
Polenta
1h
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3 Std. 10 Min
Apple crumble vegano
1h