Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti de almendra
- 3 huevos
- 80 g de azúcar morena
- 50 g de leche entera
- 100 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 250 g de harina de almendras
- 1 cdita polvo para hornear
- 100 g de almendras, crudas
Membrillos pochados
- 400 g de agua
- 250 g de vino de marsala, dulce
- 300 g de azúcar
- 6 de vainas de cardamomo, troceadas
- 4 rebanadas de cáscara de limón amarillo
- 4 rebanadas de ralladura de naranja
- 800 g de membrillos (aprox. 4), pelados, descorazonados y cortados en octavos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2627 kJ / 627 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compota de manzana
20min
Peras en almíbar
1h 40min
Tostadas de albahaca con queso crema de hierbas, nueces y aceite de limón
1h 50min
Peras al vino tinto Cocción lenta TM6
5h
Mermelada de ciruela
15min
Mermelada de ciruela y chile cascabel
1u.
Compota de manzanas y peras
20min
Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra
3u. 50min
Puré de manzana
20min
Manzanas caramelizadas
35min
Chutney de cebolla morada caramelizada TM6
24u.
Ate de pera
10 Std.