Wersje kompatybilne
Aliño de vino dulce añejo con ensalada de hojas verdes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aliño
- 60 g de aceite de oliva
- 50 g de chalotas
- 220 g de vino dulce añejo
- 1 cucharadita de azúcar
- 2 pellizcos de sal
- 30 g de arándanos
- 30 g de vinagre de vino tinto
Armado
- 150 g de hojas verdes de ensalada
- 20 g aceite de oliva
- ¼ cucharadita de sal
- 1 limón, el jugo
- 10 uvas blancas o rojas cortadas por la mitad
- 40 g de queso roquefort, desmenuzado con las manos
- 40 g de almendras laminadas tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1507 kJ / 360 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopaipillas chilenas
45min
Pisco sour
10min
Mousse de maracuyá
2hod. 10min
Reineta al vapor con salsa de limón y almendras
40min
Caldillo de congrio
1 Std. 45 Min
Atún con quinoa y salsa de mango
1h
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Calzones rotos
35min
Pasta de ave palta y ave pimentón
35min
Charquicán con charqui
1sa 10 dk
Porotos granados con mazamorra
1h 15min