Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de ternera, (cuete, entero)
- 120 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 600 g de vino blanco
- 1200 g de agua
- 30 g de apio
- 2 hojas de laurel, secas
- 1 cdas de sal gruesa
- 250 g de aceite
- 1 huevo
- 1 cdita de vinagre
- 10 g de mostaza Dijon
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal fina
- 220 g de atún en aceite, drenado
- 3 filetes de anchoa en aceite
- 60 g de alcaparras, drenadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2680 kJ / 638 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Tarta de poro y jamón
50min
Paté de hígado de pollo
12 godz.
Vitello Tonnato
3h 25min
Peras al vino tinto Cocción lenta TM6
5h
Berenjenas a la parmesana
1 Std. 20 Min
Ñoquis rellenos de mozzarella y pan rallado
2h
Polenta con albóndigas en salsa de jitomate
1h 10min
Quenelles con salsa de berros
2h 45min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55min
Risotto con parmesano
30 min
Mermelada de Kumquat
12h 50min