Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas y salsa de jitomate
- aceite de oliva extra virgen, for greasing
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 500 g de carne molida de res
- 500 g de carne molida de cerdo
- 60 g de crema
- 2 pizca de sal marina
- 2 pizca de pimienta negra molida
- 800 g de jitomate triturado, enlatado
- 70 g de puré de jitomate
- 40 g de aceite de oliva
Polenta con parmesano
- 100 g de queso parmesano, cortado en trozos pequeños
- 3 dientes de ajo
- 20 g de aceite de oliva
- 1000 g de leche entera
- 100 g de polenta
- 100 g de mantequilla sin sal, en cubos pequeños
- 2 pizcas de sal marina, o al gusto
- aceite de oliva, para servir
- hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3732 kJ / 32 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Ensalada cremosa de papas
40min
Stroganoff de res TM6
1h
Tartaleta de calabaza y verduras
2h
Concentrado de caldo de verdura
50min
Risotto con calabaza y tocino
25 min
Puré de papa
50min
Ñoquis de calabaza y camote en salsa cremosa TM6
1h 20 min
Crema batida
10 min
Sabayón
15min
Polenta con estofado de hongos
35 Min
Polenta
1h