Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1000 g d'eau froide
- 100 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
- 750 g d'eau
- 250 g betterave crue, coupée en dés de 2 cm de côté
-
1
c. à soupe d'huile de sésame
lub 1 c. à soupe d'huile d'olive - 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 1 de citron jaune non traité zeste coupé en morceaux et jus
- 80 g de purée de sésame (tahini)
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café d'aneth frais, ciselé
- 1 c. à café de menthe fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 789 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Houmous de betterave
15min
Houmous
13h 10min
Houmous de carottes rôties
40min
Houmous
3j 30 menit
Coleslaw quadricolore
20 min
Houmous
10h 40min
Dip de lentilles corail
40min
Houmous de betterave
15min
Houmous de petits pois
55min
Houmous de carotte
25min
Houmous classique ou à la betterave
10 min
Houmous de courgette
10 min