Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1000 g d'eau froide
- 100 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
- 750 g d'eau
- 250 g betterave crue, coupée en dés de 2 cm de côté
-
1
c. à soupe d'huile de sésame
lub 1 c. à soupe d'huile d'olive - 1 gousse d'ail, pelée et dégermée
- 1 de citron jaune non traité zeste coupé en morceaux et jus
- 80 g de purée de sésame (tahini)
- du sel
- du poivre moulu
- 1 c. à café d'aneth frais, ciselé
- 1 c. à café de menthe fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 789 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Pesto de chou kale, noix et sésame
15 Min
Houmous de châtaigne à l'orientale
10 Min
Houmous de betterave
15 Min
Houmous
10 Min
Houmous de betterave
15 Min
Houmous de petits pois et petits pains
3 Std. 10 Min
Houmous de petits pois
55 min
Pâté végétal aux lentilles et noix
35min
Houmous de chou-fleur
35min
Houmous de courgette
10 Min
Houmous au citron
5 Min
Houmous classique ou à la betterave
10 Min