Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 200 g Milch
- 40 g Weizenmehl
- 1000 g Wasser
- 1 TL Kümmel, ganz
- 20 g Essig
- 2 TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 300 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 726 kJ / 174 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Wurstaufstrich
10min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Bröselknödel
40min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Krautfleckerl
40min
Grießkoch mit Orangenfilets
20min
Eiernockerl
30min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Schinkenfleckerl überbacken
1 godz. 10 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min