Urządzenia i Akcesoria
Butternockerl
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
20 Stück
Składniki
-
Eier (Größe M)4
-
Salz¼ - ½ TL
-
Muskatnuss, frisch gerieben2 - 3 Prisen
-
Butter kalt100 g
-
Weizenmehl, griffig150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
333 kJ /
80 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Schinken-Käse-Rauten
35 min
Käsenockerl "Tricolore"
50 min
Bröselknödel
40 min
Eierschöberl
1 godz.
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Couscousknöderl mit Sesam
40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Frittaten
30 min