![Vellutata fredda di patate viola e arachidi Vellutata fredda di patate viola e arachidi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/df50fb7e-0984-4422-8313-5b287a250bb2/Derivates/2afff881-df7b-43c9-9479-acf23f426bc5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di arachidi, pelate non salate
- 40 g di cipollotti a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di patate viola, pelate e a fettine (0.5 cm)
- 700 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa alle castagne
45 min
Crema di mais (creamed corn)
30 min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 min
Vellutata alle nocciole
1h
Gazpacho mango e avocado
10min
Gazpacho di pomodoro e basilico
15min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Crema di cipolle e timo
1h
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 dk
Vellutata di verza al vino bianco
50 dk
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 min
Purè di carote speziato
50 dk