Strüdel salato di zucca e ricotta

Strüdel salato di zucca e ricotta

3.8 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 fette

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 600 g di polpa di zucca a tocchetti (2 cm circa)
Impasto
  • 250 g di farina tipo 00
  • 170 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di ricotta fresca scolata dal siero (vedere consigli)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • 100 g di gorgonzola piccante a cubetti

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 270 kcal / 1130 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...