Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk
Składniki
-
550 g wody
-
160 - 180 g dyni Hokkaido pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
30 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
-
300 - 320 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka goździków, mielonych
-
1 szczypta soli
-
cukier perlisty (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
1 g
Kalorie
312.6 kJ /
74.7 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30 min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Ciasto dyniowo-jabłkowe
3 godz.