Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g wody
- 160 - 180 g dyni Hokkaido, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
- 125 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 g syropu z agawy
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 jajko
- 300 - 320 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 1 łyżeczka goździków, mielonych
- 1 szczypta soli
- cukier perlisty, (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 312.6 kJ / 74.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierniczki Lebkuchen
4h
Dyniowe cappuccino
20min
Ciasteczka owsiane marchewkowo-pomarańczowe
45min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2hod. 40min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3h
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 Min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30 Min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10min