
Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
40 sztuk
Składniki
-
wody550 g
-
dyni Hokkaido pokrojonej na ok. 3 cm kawałki160 - 180 g
-
masła pokrojonego na kawałki125 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 - 120 g
-
syropu z agawy30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajko1
-
mąki pszennej300 - 320 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego2 łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego2 łyżeczki
-
goździków, mielonych1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
cukier perlisty (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.7 kcal /
312.6 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 min
Wytrawne ciasteczka z ziołami i parmezanem
1 godz. 35 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min