Ciasteczka dyniowo-imbirowe
TM5 TM6

Ciasteczka dyniowo-imbirowe

4.6 (179 ocen)

Składniki

  • 550 g wody
  • 160 - 180 g dyni Hokkaido, pokrojonej na ok. 3 cm kawałki
  • 125 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 300 - 320 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka goździków, mielonych
  • 1 szczypta soli
  • cukier perlisty, (opcjonalnie), do obtoczenia ciasteczek

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
312.6 kJ / 74.7 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy