Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin rouge
-
100
g de porto
lub 100 g d'eau - 250 g d'eau
- 350 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilé
- 2 morceaux de zeste d'orange non traitée (1 x 3-4 cm)
- 4 poires (180 g env. chacune), pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Gelée et pâte de coing
24u.
Poires au vin rouge
3h 20min
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Yaourt nature au Varoma
12h
Poire pochée au vin rouge, glace au yaourt et caramel au sésame
5h
Sous-vide joues de porc
8 godz. 30 min
Caramel de base
25min
Saumon et salade de pomme et fenouil
1u. 20min
Confiture fraise-gingembre
1h 10min
Crème caramel
3h
Foie gras sous-vide
72h
Poires sous-vide à la cannelle
2h 5 min