Urządzenia i Akcesoria
Nuss-Möhren-Topfbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
15 Scheiben
Składniki
-
Haselnüsse ganz100 g
-
Möhren in Stücken100 g
-
Wasser200 g
-
Hefe15 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen450 g
-
Haferflocken100 g
-
Naturjoghurt150 g
-
Salz2 TL
-
Honig1 TL
-
20 g ApfelessigBalsamico, hell20 g
-
Öl zum Einfetten
-
Haselnüsse, gehackt20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
811 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 godz. 40 min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 godz.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Saftiges Kürbisbrot mit Schwarzkümmel
1 godz. 30 min
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min