Doppelbocker aus dem Topf

Doppelbocker aus dem Topf

4.7 596 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 Scheiben

Składniki

  • dunkles Bier malzig (z. B. Doppelbock) und etwas mehr zum Bestreichen
    380 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Weizenmehl Type 550
    500 g
  • Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
    200 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Ahornsirup
    10 g
    10 g Zuckerrübensirup
  • Butter
    20 g
  • Brotgewürz (opcjonalnie)
    1 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 6 g
Kalorie 788 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...