Urządzenia i Akcesoria
Doppelbocker aus dem Topf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 Scheiben
Składniki
-
dunkles Bier malzig (z. B. Doppelbock) und etwas mehr zum Bestreichen380 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)200 g
-
Salz2 ½ TL
-
10 g ZuckerrübensirupAhornsirup10 g
-
Butter20 g
-
Brotgewürz (opcjonalnie)1 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
788 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Schwäbisches Genetztes
10 godz.
Joghurtkruste
3 godz.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Baguette Rustica
4 godz. 20 min