
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 320 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 525 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 80 g wędzonego sera żółtego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
- 20 g słonecznika łuskanego
- 20 g pestek dyni
- 1 łyżeczka soli
- skrobia ziemniaczana, ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 483.9 kJ / 115.6 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Cebulowe bułki z oregano
1h
Chlebek piwny
1 Std. 20 Min
Irlandzki chleb na sodzie
45min
Chleb czworaczek
1 Std. 30 Min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb z kaszą gryczaną
2h 20min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb z serem i salami
1h 50min