Urządzenia i Akcesoria
Chleb cebulowy z wędzonym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
24 kromki
Składniki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
320 g wody
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
525 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
80 g wędzonego sera żółtego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
-
20 g słonecznika łuskanego
-
20 g pestek dyni
-
1 łyżeczka soli
-
skrobia ziemniaczana ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
116.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
483.9 kJ /
115.6 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chlebek piwny
1 godz. 20 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.