Chleb cebulowy z wędzonym serem
TM6 TM5

Chleb cebulowy z wędzonym serem

4.8 (841 ocen)

Składniki

  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 320 g wody
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 525 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 80 g wędzonego sera żółtego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
  • 20 g słonecznika łuskanego
  • 20 g pestek dyni
  • 1 łyżeczka soli
  • skrobia ziemniaczana, ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
483.9 kJ / 115.6 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
0.8 g
Sód
116.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy