Chleb cebulowy z wędzonym serem

Chleb cebulowy z wędzonym serem

4.8 960 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
24 kromki

Składniki

  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 320 g wody
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 525 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 80 g wędzonego sera żółtego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
  • 20 g słonecznika łuskanego
  • 20 g pestek dyni
  • 1 łyżeczka soli
  • skrobia ziemniaczana ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 115.6 kcal / 483.9 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 116.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...