
Urządzenia i Akcesoria
Chleb cebulowy z wędzonym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
24 kromki
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
wody320 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu525 g
-
wędzonego sera żółtego pokrojonego w 1 cm kostkę80 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski50 g
-
słonecznika łuskanego20 g
-
pestek dyni20 g
-
soli1 łyżeczka
-
skrobia ziemniaczana ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.6 kcal /
483.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
3.4 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
116.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
12 godz. 35 min
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min