
Urządzenia i Akcesoria
Chleb cebulowy z wędzonym serem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
24 kromki
Składniki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
320 g wody
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
525 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
80 g wędzonego sera żółtego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
-
20 g słonecznika łuskanego
-
20 g pestek dyni
-
1 łyżeczka soli
-
skrobia ziemniaczana ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.6 kcal /
483.9 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
3.4 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
116.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska