Chleb cebulowy z wędzonym serem

Chleb cebulowy z wędzonym serem

4.8 954 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
24 kromki

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • oleju rzepakowego (patrz wariant), plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    20 g
  • wody
    320 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    525 g
  • wędzonego sera żółtego pokrojonego w 1 cm kostkę
    80 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
    50 g
  • słonecznika łuskanego
    20 g
  • pestek dyni
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • skrobia ziemniaczana ilość do oprószenia koszyka do wyrastania chleba

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 115.6 kcal / 483.9 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 116.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...