Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 900 g ciemnych winogron, odmiany bezpestkowej, bez gałązek (patrz wskazówka)
- 20 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 518.1 kJ / 123.8 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i winogron
45min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem z winogron
30min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Syrop malinowy
1h 25min
Powidła śliwkowe
2h