Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 900 g ciemnych winogron, odmiany bezpestkowej, bez gałązek (patrz wskazówka)
- 20 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 518.1 kJ / 123.8 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z winogron
30 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Powidła śliwkowe
2h
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Syrop malinowy
1h 25min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min