Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- 50 g de lait
- 1 pincée de sel
La garniture au fromage blanc
- 500 g de fromage blanc nature lisse
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 135 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2083 kJ / 498 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 godz. 45 min
Kougelhopf
2h 55min
Gâteau au vin rouge
1h
Streusel
2h
Manneles
1h 30min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4 godz. 30 min
Tartelettes aux quetsches
45min
Gâteau aux quetsches
45min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Spätzles aux girolles
50min