Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 70 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre doux
- 90 g de pépites de chocolat
- 1 œuf battu avec 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 544 kJ / 128 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 godz. 50 min
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Baguette viennoise
4h 25min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Baguette viennoise au chocolat
2 Std. 45 Min
Pain aux pépites de chocolat
3h 10 min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30 min
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Comme un biscuit BN®
1h 30 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30 min
Brioche "super bonne"
3h