Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen

Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen

3.9 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    4
  • Knoblauchzehe
    1
  • Eiszapfen (siehe Tipp)
    600 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat zum Würzen
  • Doradenfilets
    4
  • Wasser
    1000 g
  • Beluga Linsen, getrocknet
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 geh. TL
    3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Butter
    20 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Sahne
    200 g
  • Crème fraîche
    20 g
  • Mehl
    10 g
  • körniger Senf
    1 geh. TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 680 kcal / 2847 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...