Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 600 g Eiszapfen (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Muskat zum Würzen
- 4 Doradenfilets
- 1000 g Wasser
- 300 g Beluga Linsen, getrocknet
-
3
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 20 g Butter
- 50 g Weißwein, trocken
- 200 g Sahne
- 20 g Crème fraîche
- 10 g Mehl
- 1 geh. TL körniger Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2847 kJ / 680 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
2h
Bouillabaisse
1 Std.
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Rotes Fisch-Curry
30 Min
Meerrettich-Lachs auf Rote-Bete-Carpaccio
1 Std.
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13 Std. 30 Min
Reh-Dumplings mit Pak Choi
1 Std.
Lamm mit Artischocken
1 Std. 30 Min
Dorade in Salzkruste mit Olivenreis
35 Min
Kabeljau mit Reis, Spinat und Zitronensauce
40 Min
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15min