![Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B2B92ACE-CA1B-4FA2-94A9-C5642CC60063/Derivates/8b2cfc8d-eb9d-4db3-9feb-34b6fc717cf5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 600 g Eiszapfen (siehe Tipp)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Muskat zum Würzen
- 4 Doradenfilets
- 1000 g Wasser
- 300 g Beluga Linsen, getrocknet
-
3
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 3 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 20 g Butter
- 50 g Weißwein, trocken
- 200 g Sahne
- 20 g Crème fraîche
- 10 g Mehl
- 1 geh. TL körniger Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2847 kJ / 680 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1sa
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 Std. 20 Min
Pochierter Karpfen mit Linsengemüse
2h 50min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4 Std. 30 Min
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1sa
Sellerie-Petersilienwurzel-Püree
45min
Spargel-Antipasti
40min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13 Std. 30 Min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1sa
Zander auf Shiitake-Pak Choi
50min
Thunfischsteaks mit cremiger Zwiebelsauce
40min