
Urządzenia i Akcesoria
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
800 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
20 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329.3 kcal /
1378.8 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
6.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
537.5 mg