
Urządzenia i Akcesoria
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)800 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ - 1 ½ łyżeczki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)20 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju rzepakowego20 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody600 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)10 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Skandynawskie klopsiki z purée ziemniaczanym
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min