Urządzenia i Akcesoria
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
800 g schabu wieprzowego, bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)800 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
20 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
537.5 mg
Białko
26 g
Kalorie
1378.8 kJ /
329.3 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Kotlety mielone
30 min
Kotlety pożarskie
40 min