Urządzenia i Akcesoria
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
800 g schabu wieprzowego, bez kości, pokrojonego w 2 cm plastry (6 szt.)800 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 2 cm plastry (6 szt.)
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
20 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia mięsa (ok. 3 łyżki)
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
600 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wariant)
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa pieczarkowo-paprykowa; Schab w sosie węgierskim (z osłoną noża miksującego), kasza pęczak i surówka po węgiersku z kiszonej kapusty
2 godz.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Kotlety mielone
30 min
Kotlety pożarskie
40 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min