
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna surówka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
80 - 100 g rzodkiewki przekrojonej na pół
-
150 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
5 - 6 liści sałaty masłowej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
180 - 200 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
46.3 kcal /
193.8 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska