Wiosenna surówka

Wiosenna surówka

4.7 387 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 80 - 100 g rzodkiewki przekrojonej na pół
  • 150 g ogórka pokrojonego na kawałki
  • 5 - 6 liści sałaty masłowej pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 180 - 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 46.3 kcal / 193.8 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 7.5 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...