Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 80 - 100 g rzodkiewki, przekrojonej na pół
- 150 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 5 - 6 liści sałaty masłowej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 g szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 180 - 200 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 193.8 kJ / 46.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka brokułowa wiosenna
10min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka wielowarzywna
10min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 dk
Surówka z pora
30min
Surówka z młodej kapusty
20 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 dk
Surówka z kapusty pekińskiej
5 dk