Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
TM5 TM6

Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

4.6 (558 ocen)

Składniki

Mięsne medaliony

  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 800 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego

Sos koperkowy

  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2305 kJ / 550 kcal
Białko
26.8 g
Węglowodany
21.6 g
Tłuszcz
40.9 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy