Urządzenia i Akcesoria
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Mięsne medaliony
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
800 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu ziołowego
Sos koperkowy
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.8 g
Kalorie
2305 kJ /
550 kcal
Tłuszcz
40.9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1 godz. 25 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Kremowa potrawka z kurczaka
55 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Karbonatki
30 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Kotlety pożarskie
40 min