
Urządzenia i Akcesoria
Galette z borówkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
70 g cukru
-
350 - 400 g mąki pszennej
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
Nadzienie z borówek
-
1 żółtko
-
1 łyżka śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g masła
-
20 g cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do posypania
-
500 g borówek amerykańskich
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
510.3 kcal /
2136.3 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
58.8 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Sód
12.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska