
Wersje kompatybilne
Bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami (rosnące przez noc)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych (olej zachować)
- 150 g mleka
- 110 g wody
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski
-
60
g czarnych oliwek, bez pestek
lub 60 g zielonych oliwek, bez pestek -
20
g oleju, pozostałego po odsączeniu pomidorów, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii
lub 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1297.4 kJ / 309.9 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 466.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki wrocławskie
2 godz.
Cebulowe bułki z oregano
1 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 godz. 30 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min