Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym

Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym

4.4 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Panna cotta
  • 100 g cukru
  • ½ laski wanilii pokrojonej na kawałki
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
  • 15 g oleju słonecznikowego
  • 500 g wody
Sos malinowy
  • 40 g cukru
  • 300 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
  • 40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 325.6 kcal / 1362.3 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 39.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 8.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...