Urządzenia i Akcesoria
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Panna cotta
-
100 g cukru
-
½ laski wanilii pokrojonej na kawałki
-
200 g orzechów nerkowca
-
2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
-
15 g oleju słonecznikowego
-
500 g wody
Sos malinowy
-
40 g cukru
-
300 g malin, mrożonych uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
-
40 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
8.2 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1362.3 kJ /
325.6 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
39.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Bailey's panna cotta
1 godz. 30 min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2 godz. 20 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Serniczki w słoikach
4 godz.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min