Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- 100 g cukru
- ½ laski wanilii, pokrojonej na kawałki
- 200 g orzechów nerkowca
- 2 czubate łyżeczki agar-agar (5 g)
- 15 g oleju słonecznikowego
- 500 g wody
Sos malinowy
- 40 g cukru
- 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, wraz z sokiem
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1362.3 kJ / 325.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 8.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budyń z quinoa, sos malinowy
2h
Bailey's panna cotta
1h 30 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 Std. 45 Min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Sos truskawkowy
15min
Bezowe koszyczki z owocami
4h 45min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3h 30 min
Sos waniliowy
10min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Panna cotta
3 Std. 15 Min